Nutida Svensk Silver

Aktuellt

Helena Sandsröm ställer ut i på smyckenveckan i Munchen! | 2018.03.09

Perfect Strangers is a contemporary jewellery exhibition about paradoxes and interaction between materials, views, culture and people. Strangers come together and create an event that emphasises the beauty of differences.


Läs mer om utställningen och sammanhanget HÄR!

Nutida Svensk Silver
Finnissage av Katarina Henrikssons utställning Folium | 2018.03.09

 Lördag 10 mars kl. 12-16

”Under några år bodde min familj och jag i ett annat land. Jag följde barnen till och från skolan varje dag. Längs vägen växte olika sorters träd och jag följde dem genom årstidernas växlingar. Jag började att samla löv, både från träden och ogräs som växte under dem.

Jag har överfört löven jag hittat till silverplåt, sågat ut dem, bearbetat ytan, format och patinerat dem. De minsta och ömtåligaste löven har jag fört över till emalj. Trots olika ursprung och utseenden så samsas löven jag samlat på olika platser i världen i mina smycken.”


Läs mer här

Nutida Svensk Silver
Konsnärssamtal på Nutida Svenskt Silver! | 2018.01.25

Passa på att höra Christine och Niki utveckla sina tankar om sitt arbete i ett konstnärssamtal torsdagen den 25 januari. Det börjar kl. 18.30 i Nutidas butik på Västmannagatan 49.
Vi vill påminna om att vi gärna tar emot anmälningar så att vi vet hur många som kommer. Mejla anmälan till nutida@nutida.nu

Nutida Svensk Silver